Dé Funtrepreneur is Bart Cox.

Mijn naam is Bart Cox. Al ruim 25 jaar ben ik bezig met het begeleiden en ondersteunen van ondernemers. In eerste instantie als adviseur en manager in de detailhandel en de laatste 15 jaar zélf als ondernemer. 

Na een opleiding als leraar bedrijfseconomie en commerciële economie begon ik in 1993 als groepsmanager bij Pet's Place, een franchise organisatie voor dierenspeciaalzaken. Daar opende we in 4 jaar tijd samen met mijn collega's ruim 100 nieuwe vestigingen. Een zeer leerzame periode waarin ik de kneepjes van het detailhandelsvak leerde en tegelijkertijd kennis maakte met de vele facetten van het ondernemerschap.

Ik viel op door mijn creativiteit en ondernemende houding waardoor ik werd gevraagd voor een groot project bij Vendex Food Group en Esso Nederland. Het openen van conveniencestores bij tankstations. 

In 2000 maakte ik de overstap naar Schuitema NV, de moedermaatschappij van C1000 waar ik de leiding had over de afdeling begeleiding detailhandel voor 100 C1000 supermarkten in zuid Nederland. 

In 2007 besloot ik ontslag te nemen en als Funtrepreneur aan de slag te gaan. Tot vandaag mijn beste beslissing ooit.

Voor een uitgebreid CV kun je mijn LinkedIn profiel checken.